Gemi Su Yalıtımı Nedir?
Gemi su yalıtımı aynı zamanda gemi izolasyonu olarak da geçmekte ve bilinmektedir. Gemi su yalıtımı genel olarak gemilerin her tarafının su geçmemesi için kaplandıkları yalıtım türüdür. Yalıtım geminin her bölgesinde bulunup fakat genel olarak daha çok geminin zemini, duvarlar ve tavanlarda uygulanıp yapılmaktadır.
Geminin çevre etkilerinden korunması ve yüzeyin, tavanların aynı zamanda da duvarların aşınmaması amacıyla gemi su yalıtımı kullanılmakta ve tercih edilmektedir. En çok tercih edilme sebeplerinden biri de gemi işleriyle uğraşan insanların tercih ettiği ve çoğunlukla da dış hasarlara karşı korunması amacıyla yaptırılır. Gemi su yalıtımı işlemi yaptırılabilmesi için polyurea denilen bir zemin kaplama türü tercih edilip gemiye uygulanmaktadır.
Gemi Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Deniz taşıtlarında genel olarak konuşacak olur isek eğer, ısı yalıtımı ve su yalıtımı oldukça önemlidir. Bu su yalıtımı gemilerde de oldukça etkili olan ve tercih edilip kullanılan bir yalıtım türüdür. Geminin her tarafı kaplanarak geminin suya karşı olan dayanıklılığı artmaktadır. Aynı zamanda da polyurea kaplaması kullanıldığı için polyurea da çok yapışkan bir özelliğe sahip olduğundan dolayı su yalıtımında oldukça yarar sağlayan bir kaplama türüdür. Polyurea kaplama dışında da birçok su yalıtımı için kaplama uygulanabilir. Fakat aynı dayanıklılığı ve sağlamlığı bulamayabilirsiniz. O yüzden kesinlikle polyurea kaplama tercih edilmesi önerilir.
Polyura kaplama yapılabilmesi için gemilerde yapılacak alanların mutlaka temizlenip arındırılması gerekir. İyi bir şekilde yapışabilmesi için temizlenmesi gerekir. Temizlik aşaması bittikten sonra genel olarak gemilerin yüzeylerine, tavanlara ya da duvarlara düzgün bir şekilde eşit bir miktarda polyurea kaplama spreyi ila sıkılarak dağıtılmalıdır. Dağıtıldıktan sonra işlemin kuruması için bırakılır. Temizlikle birlikte zımpara gibi işlemler de yapılabilmektedir.
Polyurea kaplaması diğer kaplama türlerine göre daha dayanıklı olduğu için genellikle de gemilerde bu kaplama türü tercih edilmektedir. Polyurea kaplama yüzeye hemen yapıştığı için gemilerde su yalıtımı şeklinde uygulanmaktadır.
Su yalıtımı dışarıdan gelebilecek darbelere ve vurulmalara karşın en etkili çözüm odağı olarak görülmektedir. Ve bu su yalıtımı sisteminde uygulanacak olan alan kadar kullanılacak olan malzemede önemlidir. Kaliteli ve marka malzemeler kullanılmadığı takdirde yapılana su yalıtımının hiçbir faydası olmayacaktır.
Gemi hatta kötü ve kaliteli malzeme kullanılmadığından dolayı daha da olumsuz sonuçlar vererek darbelere ve vurulmalara karşı hassas bir durum alacaktır. Bu durumun gerçekleşmemesi için kaliteli malzemeden vazgeçilmemesi ve göz ardı edilmemesi gerekir.
Gemi Su Yalıtımında Kullanılan Polyurea Kaplamanın Avantajları Nelerdir?
Gemi su yalıtımında kullanılan polyurea kaplamanın birçok avantajı bulunmaktadır. Gemi su yalıtımında kullanılan polyurea kaplamanın avantajları şunlardır:
- Gemi su yalıtımında kullanılan polyurea kaplaması birçok yüzeye uygulanabildiği için gemilerde de uygulanmaktadır.
- Polyurea kaplama gemi su yalıtımında öncü bir rol oynadığı için gemileri duya karşı dayanıklı bir hale getirir.
- Aynı zamanda geminin dışarısından gelebilecek etkilere karşın en iyi polyurea kaplama olduğu için bu kaplama türü kullanılmaktadır.
- Polyurea kaplama gemilerde de kullanıldığı için genel olarak polyurea sprey kullanarak geminin yüzeyi, duvarları ve aynı zamanda tavanları bu şekilde su yalıtımı yapılabilmektedir.
- Polyurea kaplama su yalıtımında bir numara olduğu için ve maliyet olarak da diğer su yalıtım malzemelerine göre daha uygun, ucuz olduğundan dolayı çok fazla tercih edilenler arsına girmektedir.
- Ve polyurea kaplama yapıldıktan sonra bile denizde ya da su yüzeyinde gezen canlıların kaplamaya bir zararının olmadığı gibi aynı zamanda da canlılar açısından da zararlı değildir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN